onsdag 6 december 2017

Ett hån för de me(s)t utsatta!

Regeringen godkänner barnäktenskap i Sverige.
De barn som tvingats gifta sig som minderåriga i andra länder kommer framöver att räknas som gifta trots att lagen kommer att ändras. Den ska nämligen inte gälla retroaktivt.
Den ska inte heller gälla om barnet är över sexton år eller om..
Stopp.
svt.se

Socialdemokraterna i spetsen av regeringen tycker att förslaget är bra.
Det är bra att alla de barn som är bortgifta i Sverige får fortsätta att vara det.
De tycker även att det är bra att det inte blir ett generellt förbud då de inte vill stöta sig med de EU-länder där man kan gifta sig som sextonåring.
Solidariskt och bra.

Jag har absolut ingen förståelse för detta.
Ett barn är ett barn och barnkonventionen ska enligt mig stå över allt annat!
Barn ska aldrig någonsin utsättas för någonting och förutom att det borde bli helt förbjudet med barnäktenskap i Sverige, skulle vi inte tillåta och därmed upplösa de äktenskap som gjorts i andra länder om den ene parten var barn (enligt svensk lag) vid tillfället.
Det finns inga förmildrande omständigheter som kan förändra detta i mina ögon.
Barn är barn.

Genom att se mellan fingrarna på vissa saker förstör vi får de, oftast, unga flickor som tvingas gifta sig. Få i Sverige bryr sig om detta med äktenskap och även om många gifter sig frivilligt här är det mer som ett bevis på sin kärlek och inte för vad familjen tycker och tänker.
Detta är nämligen inte ett svenskt problem i grunden utan ett problem som blivit betydligt mycket större med invandringen.
Synen på kvinnor, kvinnors rättigheter och barns rättigheter är där kraftigt förminskade.
Barn och kvinnor som nu sätts i ett sådant oerhört fokus med #metoo glöms helt bort i denna debatt för risken är ju att du kallas för rasist.

För mig är det inte rasism att kräva att barnkonventionen ska följas.
Väljer man att söka asyl i Sverige ska man också veta att äktenskap kommer att upplösas och är barnet under femton anser jag att mannen ska dömas för de brott den har utsatt barnet för.
Detsamma bör gälla även om barnet har hunnit bli vuxen, fylla arton, när de kommer till Sverige.

Vi bör under inga omständigheter godkänna detta och jag tycker det är pinsamt att göra regeringens företrädare säga att detta är "bra".
Bra!?
För mig är det inte ens en tanke på att godkänna en sådan här sak innan den tydligt visar vad svensk lag och svenska värderingar tycker om barnäktenskap.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/inget-totalforbud-mot-barnaktenskap