söndag 12 november 2017

Nya tider kräver nya lagar.

Bortgift, misshandlad eller kontrollerad.
Antalet anmälningar om hedersförtryck har stadigt ökat sedan 2015 och med detta bör nya lagar komma till. Systemet följer, i många fall, inte med.
Artikeln berättar om barn som fått placeras i familjehem på hemlig ort för att de biologiska föräldrarna fortsätter att leta efter dem.
Garanterat inte för att berätta hur mycket de ångrar sig utan för att deras heder har satts på prov.
Barnets rättigheter måste alltid komma i första rummet och jag anser att dessa barn och ungdomar ska få rätten att byta vårdnadshavare omgående.
svt.se

När det inte finns något hopp om att de biologiska föräldrarna ska förstå att de inte längre lever i ett land där man får utöva hedersförtryck, bör barnet få en annan trygg punkt.
Barnet bör få en skyddad identitet och slippa, på obestämd tid, möta sin biologiska familj.
Ett av de bekymmer som finns är att barn som är familjehemsplacerade alltid ska arbetas hem till det biologiska hemmet då detta anses vara det bästa.
När det hemmet dock har uppenbara problem att följa svensk lag bör lagen förbättras för dem som är utsatta.

Det borde ingå en familjehemsplacering långt bort, i en annan kommun.
Det borde ingå att det barnet får ett annat namn för att slippa bli mördade eller bortgifta av det som borde vara deras "familj". En familj som inte ser till barnets bästa.

Vad mina barn väljer att bli spelar ingen roll.
De får älska precis vem de vill så länge de är snälla mot dem.
Jag bryr mig inte om utseende, kön eller ålder så länge de väljer det själv och det ligger inom lagens ramar i Sverige. Som förälder kan man inte göra på något annat sätt för att det ska bli bra.

Fadime satt i tv och berättade att hennes familj skulle mörda henne.
Ett kort tag efter lyckades de.
För ett par månader sedan var samma familj återigen i media då de mördade en släkting till henne som vägrade att mörda sina döttrar för att de hade svenskfödda pojkvänner.
Det är en absurd verklighet som inte stämmer in i vårt samhälle.

Vad görs då?
Inte mycket.
Risken är överhängande att du blir kallad rasist för det finns säkert några svenskfödda som också vill mörda sina döttrar när de inte vill gifta sig med sina kusiner.. Eller inte.
Detta beteende är inte svenskt och bekymret har inte funnits här sedan tidigare.
Det är på tiden att vi ställer upp för dessa barn, främst flickor, och visar dem hur man kan få leva sitt liv. Mörkertalet är dessutom garanterat stort vilket gör att skolor i dessa områden borde få en rejäl genomgång av de tecken man ska leta efter.
Tänk om det hade varit ditt barn det gällde.
Vi måste visa att vi står på barnets sida!

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kommuner-larmar-anmalningar-om-hedersfortryck-okar
http://www.hedersfortryck.se/