lördag 18 november 2017

Ett helt liv framför sig.

Livets gång säger att det är den som är äldst som bör dö först.
Tyvärr blir det inte alltid så.
Tova blev nitton år.
Jag tittar på mina barn och tänker att det finns de som kan göra så mot dem.
Som kan förstöra deras liv för att de själv har bekymmer som de inte har fått hjälp med.
svt.se

Jag blir ledsen när jag läser artiklarna om henne, ser SVTs snuttar om vad som har hänt och sist blir jag arg över medias mycket märkliga beteenden.
Hennes före detta pojkvän, som misstänks ha mördat henne med ett tjugotal slag med en hammare i huvudet, han skyddas. Hans identitet suddas ut för kamerorna.
Samtidigt hängs varenda människa ut som någonsin gjort ett feltramp.

Polisen är övertygad om att de har tagit rätt person och bevisningen mot honom är väldigt stark men Tova kommer aldrig tillbaka. Hon är mördad av honom.
Död.
Han har begått ett fruktansvärt brott men är ännu inte dömd för det vilket gör att media väljer att skydda hans identitet. Detta är det korrekta men jag anser att deras dubbelmoral är hemsk för samtidigt har de dekorerat varenda affär i hela Sverige med bilderna på män som anklagats för att ha tafsat eller sagt stötande kommentarer till främst kvinnor.
Tycker inte media själv att de gör fel?

Om man tar "vanligt" folks tankesätt så tror jag att de flesta anser att ett mord är värre än en ovälkommen hand eller kommentar. Jag är helt övertygad att om man fick välja så väljer man hellre kommentaren eller handen framför att bli nerslagen med en hammare.
Domen av media visar det motsatta.
De har redan satt ribban på vad som är värst genom att hänga ut människor som inte är dömda.
Samtidigt skyddar de en person som med all sannolikhet snart blir dömd till ett väldigt långt straff. Det ska bli mycket intressant att se om de visar upp hans bild när han är fälld.

Alla tankar går till Tovas familj och vänner som ska behöva leva utan henne.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/tova-levde-i-skrack-for-expojkvannen-skrev-om-det-i-dagbok