torsdag 12 oktober 2017

Två fel.

Högerextremismen ska stoppas!
Regeringen har därför bjudit in alla partier utom Sverigedemokraterna för att samtala om hur man ska stoppa detta. Där är fel nummer ett.
De partier som samlas ska besluta hur man ska motverka högerextremism.
Där är fel två.
svt.se

Självklart vill jag inte att det ska vara högerextremister på våra gator men jag tror att om man frågar folk i gemen vad de är rädda för, så är det inte att det ska klampa in en högerextremist i en folksamling med en bomb. De flesta är rädda för den terror som synts mest i Europa och den kommer inte från högerextremister utan främst från religiösa extremister.

Eurostat gjorde en undersökning med vilka det var som var högst representerade för hat mot judar i Sverige. Detta är intressant då det efter de sista rapporteringarna verkar vara just nynazister som är ett problem. EUs organ var dock väldigt tydliga.
Det största problemet med över 50% var män med islam som förtecken.
De stod för det främsta hatet.
Vänsterextremisterna stod för 25% av hatet och sedan högerextremisterna för 5%.

Högerextremisterna är alltså inte oskyldiga men nu får de oförtjänt mycket uppmärksamhet medan de andra klarar sig undan trots att de är överrepresenterade.
Varför i hela världen diskuterar man inte extremismen över lag istället för att fokusera in på en liten grupp i Sverige?

Och varför beter man sig sämre än barn?
Alla barn får i skolan lära sig att alla människor är lika mycket värda.
Trots det, bjuds alla till kalaset utom ett parti med hänvisning (från partiet som tvångssteriliserade människor som ansågs fel och hejade på ryska kommunister) till att de inte gjort upp med sitt förflutna. Alla har en historia och det bör verkligen socialdemokraterna veta.
Det bör höra till sunt bondförnuft att alla bjuds in men uppenbarligen har inte stockholmarna lärt sig det där med normaltänkande vilket iofs inte är så svårt att förstå hos människor som tror att man är pestsmittad om man möter människor med ett leende istället för att man går med huvudet nersänkt med blicken i mobilen.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/partier-ser-over-lagen-efter-nazistdemonstrationer
http://t.sr.se/2xy0BCB