lördag 12 augusti 2017

Instagramdoktorn.

En dator har alltså kommit fram till vilka personer som är deprimerade genom att se vilka filter de använder på Instagram. Jag hade nog räknats bort för jag är lika aktiv där som på messenger.
I princip inte alls.
svt.se

Jag anser att jag lever mitt liv här och nu.
Att alla andra ska se vad jag gör är inte viktigt och jag har alltid tänkt så.
Nu inför valtider märks det väldigt tydligt att det är just valtider för plötsligt ska alla vara så oerhört sociala, perfekta och trevliga. De kommenterar mycket och gillar allt!

Jag är inte ens inne på facebook varje dag.
Jag har viktigare saker för mig och att vara lyckligt på facebook eller andra sociala medier innebär för mig motsatsen. Min övertygelse är att det är tvärtom.
Du har det bästa förhållandet, de bästa barnen och den perfekta mattallriken.
Allt ska synas och vara viktigt för alla.
Jag har full förståelse att någon bild läggs upp då och då för att du har ett företag, något du vill göra reklam för eller att du är nöjd. Självklart!
Men det går in absurdum.

Vi besökte ett av de fantastiska hamburgerhaken som finns för ett tag sedan och jämte satt en pappa med sina två söner. Gulligt att gå ut att äta.
Förutom det faktum att de satt med kepsen på inne (jag vet att jag är gammaldags i detta men jag tycker det är ohyfsat när man äter) så satt pappan med mobilen.
När jag sneglade på vad han gjorde så satt han på just Instagram och Facebook.
Det var alltså viktigare att sitta med mobilen och berätta för alla hur fantastiskt det var att vara ute och äta med barnen, än att istället faktiskt umgås med dem.
Självklart kan man ta upp den snabbt men under de tjugo minuter vi satt jämte hade han den uppe i arton minuter. De andra två minutrarna gick han och hämtade mer ketchup.
Artiklarna från Ronneby Brunn och deras bad sa samma sak.
Föräldrars barn håller på att drunkna för de är så upptagna med sina mobiler eller en öl.
Är det så viktigt att spendera den tid du borde vara med dina barn, på att gilla andras bilder eller berätta om hur fantastiskt ni har det med familjen?
Glöm inte att hashtagga med!
#gulligafamiljen #kärlek #älskadebarn #ronnebybadet

En dator kan nu avgöra om du är deprimerad genom dina bilder.
I framtiden kan den förhoppningsvis hjälpa till att se vilka som är äkta med för de lyckligaste familjerna, den största kärleken och den godaste maten finns inte på sociala medier.
De finns i verkligheten.
Låt inte barnen komma i skymundan för att du ska gilla bilder på andra barn.
Det kan du göra när de egna barnen sover istället för de finns nu och de kommer likt Adam Sandler i filmen Klick, minnas dig som någon som satte dem i andra hand.
Mobilen kom först.
Hoppas instagramdatorn kan hjälpa dem som inte mår bra.

Om du nu är så lycklig, umgås då med dem du måste bevisa för hela världen att du älskar istället.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ditt-instagram-konto-avslojar-hur-du-mar
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskaren-om-semesterbilder-i-sociala-medier-man-tittar-lite-for-mycket-pa-andras-liv