söndag 20 augusti 2017

En demokrati därför att..

Jag tror på att alla människor kan tänka själv.
Vissa kanske inte tänker så mycket och behöver få allt serverat men alla ska få chansen till att ta egna beslut som inte ställer till det för någon annan.
Alla tänker helt uppenbart inte så.
svt.se

Skolor ska nu kunna förbjuda partier.
Inte alla men vissa.
Precis de partier som varje rektor själv väljer.
Idag gäller alla eller ingen.

Alla eller ingen är något jag anser att alla ska praktisera för det är förhoppningsvis så alla är uppvuxna. Bjud alla eller ingen.
Det var vad jag fick göra trots att vi var väldigt många i min klass.
Det var inte ett snack. På sin höjd var det alla tjejerna men jag skulle aldrig få välja ut några.
Det är för mig en självklarhet än idag.

Så sent som gymnasiet var det ett tillfälle där alla utom jag och en till blev bjudna hem till en klasskamrat. Jag hade förmodligen varit kaxig eller sagt något till personen ifråga men mina föräldrar hade aldrig godkänt det ändå. Alla eller ingen.

Att lägga all makt hos en rektor är för mig fel.
Politiska sympatier kan lätt skina igenom men att förbjuda alla politiska partier att besöka en skola är för mig direkt fel. Jag älskade när partierna kom och hälsade på .
Jag såg det som min uppgift att ställa så mycket frågor som möjligt och speciellt då till dem jag inte delade åsikter med. De bjöd dessutom alltid på godis vilket är min akilleshäl.

Hade det inte varit för de politiska partierna som fick visa upp sig och sina åsikter hade kanske aldrig jag blivit politiskt intresserad. Många är som mig för det är få som tar ett eget initiativ utan påverkan någonstans ifrån.
Politiker behövs dessutom då Sveriges politiskt engagerade håller en hög medelålder och de som sitter på förtroendeuppdrag är ofta äldre.

Jag anser att det är viktigt att alla partier får besöka skolorna.
Lockar det inte någon till ett parti så kan det kanske istället visa skillnaderna som gör att min inte röstar på ett visst parti. Jag tror på ungdomars rätt att bilda sin egen uppfattning.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kontroversiellt-forslag-kan-hindra-politiska-partier-i-skolan