torsdag 20 juli 2017

Media i hela världen engagerar sig!

En kvinna avbildad i en iransk tidning har inte slöja.
Hela medievärlden engagerar sig plötsligt över denna positiva förändring.
Samtidigt, i en annan del av världen, anser många människor att slöjan är frivillig..
svt.se

Det är inte lätt att se skogen för alla träden.
Träden i detta fallet är slöjorna.
Skogen är friheten kvinnor kan ha men där människor i demokratier inte vågar säga någonting. Männen i slöjkulturerna är nämligen väldigt starka och väldigt övertygande.
Deras kvinnor har slöja för att de själv vill ha det!

Jag återgår ofta till Sara Mohammads sommarprat.
Hon berättar om hur man ska vara beslöjad och hur hon skulle gå för att varken brösten eller rumpan skulle synas under tältet hon tvingades bära. När de skulle gifta bort henne flydde hon.
Men just det.. hon är säkert högerextremist och hon är absolut inte representativ för kvinnor i hela världen! Hon vet faktiskt inte vad alla andra kvinnor säger!

För er som inte vet är Sara Mohammad en av grundarna till GAPF; Glöm aldrig Pela och Fadime. En verksam och aktiv förening mot hedersvåld i Sverige.
Min uppfattning är att hon med all sannolikhet har en betydligt bättre uppfattning om hur kvinnor i många länder tvingas leva. Betydligt bättre än alla de feminister och vänsterfolk som anser att slöjan är frivillig åtminstone.
Självklart finns det de vuxna kvinnor som säger att de vill ha den men det är ju inte så märkligt när de har blivit tvingade under hela sitt liv att ha den på sig. Det kallas för hjärntvättning.
Märkligt är det med att den gud de anser vara den ende, inte skapade kvinnor med slöja om han nu ansåg att det var så de skulle se ut.

En iransk kvinna vann först ett åtråvärt pris men dog nyss av cancer trots sin ringa ålder. Flera iranska medier valde att publicera hennes bild utan slöja och experten i artikeln anser att det kan vara på grund av hennes kortklippta hår. Det är nämligen inte så kvinnligt att ha så kort hår och det kan hjälpa dem gentemot de väldigt konservativa människorna i landet.

Oavsett så är det oerhört positivt att det äntligen börja hända någonting!
Min förhoppning är en helt fri värld där kvinnor och män är jämlika oavsett var de är födda. Med tanke på svårigheterna vissa invandrade män i Sverige har för kvinnor som har en egen tanke och vilja, så blir det nog svårt och det kommer ta tid.
All heder åt de tidningar som publicerade bilden av en kvinna utan slöja!
Ett litet steg för..

https://www.svt.se/kultur/iranska-medier-gor-normbrott-visar-obeslojad-kvinna