lördag 2 augusti 2014

Hata rätt!

Judesvin, judejävlar och olika hyllningar till Hitlers mord på judar under andra världskriget beskrivs i media som en "kritikstorm". Det är sådant här jag är rädd för. Att det dessutom kommer från TT ger mig kalla kårar. Det är den byrå som ska vara en del av opartiskheten.

varldenshistoria.se
Socialdemokraternas ledare Löfven skrev ett inlägg om Israels rätt att försvara sig på sin facebook men fick till slut ta bort det då han drabbades av det media kallade för en "kritikstorm".
Ponera nu att denna kritikerstorm hade drabbat någon annan religion.
Hade media agerat på samma sätt då?

Som jag ser det bidrar media i alla former till att cementera antisemitismen i Sverige och om detta skrev jag för ett år sedan. Den gången hörde jag ett program på radion om detta problem i Malmö och skrämmande var hur tyst det var runt detta. Ett år sedan. Hur mycket har media skrivit eller sagt om detta sedan dess?

Ullenhag var med i en intervju för P1 häromdagen och detta ämne diskuterades då. Han tog då upp att de som står för denna form av rasism ofta har flyttat till Sverige och att det var möjligt att det
ibland funnits en rädsla från att ta avstånd då avsändarna av antisemitismen kommer från andra länder. I det inlägg jag skrev för ett år sedan citerade jag den artikel som var om ämnet. Citatet berättade då att judehatet i de flesta fall kom från män hitflyttade från mellanöstern. De flyr alltså sitt land och kommer hit för att förfölja människor som själv fått fly och som alltid har varit utsatta. Som "tack" för detta nämns det i princip inte i media och anledningen är för mig solklar. Ingen vill kritisera detta av rädsla för att bli kallade för främlingsfientliga.

Judar i Malmö, Göteborg och Stockholm vittnar nu åter igen om att hakors och Davidsstjärnor ritas, ägg kastas, de spottas på, de får sin egendom förstörd, det skriks glåpord efter dem när de är ute och människor beklagar till dem att Hitler inte gjorde sitt jobb ordentligt. Utöver detta är det hatet på sociala medier. Skolorna börjar snart och föräldrarna till judiska barn är rädda för att släppa iväg dem. Känns detta verkligen som Sverige?
De lever under en konstant hotbild i Sverige!
De vågar dessutom inte anmäla då konsekvenserna då blir för jobbiga att ta.

En av de som intervjuades i programmet berättar att hans mamma som levde under andra världskriget är väldigt upprörd över att kunna känna igen rubrikerna i dagens media med dem från krigstiden och enligt henne var människor då så rädda för att säga någonting att de till slut aldrig sa något. Tystnaden var fruktansvärd.
Han ifrågasatte även var alla de antirasistiska grupperna är som ska vurma för detta.
Kan det vara så att det är obekvämt att vara antirasist då de som skriker glåpord och hotar inte har rakat huvud och bomberjacka?

Programledaren ställer frågan om det verkligen är så att politiker ska säga någonting varje gång någon blir hotad och min motfråga blir då, spelar det någon roll vilken sida det kommer ifrån? Som jag ser det är det många i detta avlånga land som fördömer allt från högerhållet medan det från vänster förskönas. Titta bara på P1s sommarpratare Athena.
För mig kunde antisemitismen gärna fördömts varje dag för det är fruktansvärt att människor ska leva i skräck varje dag på grund av sin tro. I Sverige. Skrämmande.
Det ska inte spela någon roll varifrån hatet kommer ifrån.

Tystnaden får inte breda ut sig.
Jag tar avstånd för detta. Starkt avstånd.

http://emiliepilthammar.blogspot.se/2013/05/antisemitismen-i-malmo.html
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5924472
http://www.sydsvenskan.se/opinion/huvudledare/judehat-ar-inte-kritik/
http://www.svt.se/nyheter/varlden/attacker-mot-judar-fordoms
http://www.svt.se/nyheter/varlden/turkiets-premiarminister-jamfor-israel-med-hitler