tisdag 22 juli 2014

Ge kungahuset och borgligheten lite bly i nacken.

P1 har nu under sommartid "sommarvärdar" som får cirka två timmar på sig att berätta det de vill. Jag är ingen följare som slaviskt lyssnar på alla program men när jag råkar vara hemma så är det denna kanal som står på.

Häromdagen var det en man som var domare inom sport som talade. Jag har noll sportintresse men det var väldigt intressant att lyssna på Jonas Eriksson. En man som lärde sig memorera väldigt mycket saker som femåring och som sedan kunde använda det i hela sitt liv, spännande!
Att han sysslade med sport spelar mig ingen roll för det är människan bakom som är viktig.

I gårdagens program blev jag dock väldigt konfys och ställer mig frågan, vem eller vilka väljer vilka som ska vara sommarvärdar? Får de säga vad de vill?
Igår var det Athena Farrokhzad som skulle tala. Jag hade för det första ingen aning om vilken människan är men det spelar ingen roll för hon får samma chans som alla andra.
När jag lyssnar på hennes program undrar jag om vi lever i samma land.
Hon försvarar extremisterna i Kärrtorp, tyckte polisen under G8-mötet i Göteborg 2001 var de som borde dömas till långa straff och anser att hon och hennes "gäng" inte hade något annat val än att försvara sig. Tydligen hade ingen annan det.
Hon står helt klart inte upp för demokratin då hon fördömer de som röstar på partier, i och utanför Sverige, som inte tycker som henne. Hon anser att Sverigedemokraternas plats i Sverige ger plats åt extremism ännu längre högerut som kommer utsätta henne och hennes förortsvänner får fruktansvärda saker. Därför måste de försvara sig.
Demokratin är jobbig. Vad ska hon göra med alla de som nu röstar på dessa personer?
Nackskott?

Den första låt som spelades gick såhär:
"Ja ja, ja hatar hela borgligheten.
Ja ja, ja och hatar hela kungahuset.
Ja vi, vi ska beväpna oss. Ja vi, vi ska beväpna oss.
Ja ja, ja svär från mitt hjärta att vi från förorterna ska beväpna oss."
Låten fortsätter att hon hatar Prins Bertil och Carl-Gustav och att de alla tål lite bly i nacken. Detta upprepas sedan i omgångar. Visserligen är orden Ebba Gröns om jag inte misstar mig men det finns en anledning till att hon valt just denna låt av alla som finns.

Jag är uppenbarligen en av de som ska få lite bly i nacken så nackskott var inte så dumt gissat. Jag har fått höra detta en gång innan och det var från en tjej i Revolutionära Fronten.

aftonbladet.se
Hon fortsätter sitt program med att förklara hur mycket bättre Sverige hade varit om alla de som nu blivit rika under borgerligheten aldrig fått dessa pengar utan att de istället skulle delats ut till de som har det svårt i Sverige. Nyanlända flyktingar och "utförsäkrade" skulle fått pengarna enligt henne. Hela Sverige höll på att krascha på grund av den borgliga majoriteten. Hon berättar om en dikt som säger att hon/denne vill dö i ett land där de kan uttala sitt/dennes namn. Hon anser att Sverige är rasistiskt och alltid har varit det. Hon tar upp det rasbiologiska institutet i Uppsala (som jag har skrivit om tidigare då det är från denna hemska källa tanken om "listersjukan" kommer) och menar att det redan startade där. Hon väljer att inte se att hela Sverige än idag helst inte pratar om detta. Tjejen är extremvänster. Minst.
Det jag kan undra när jag hör henne tala om hur hemskt detta land är, är varför hon stannar kvar? Om det nu är så fruktansvärt och alla här är rasister, varför envisas med att vara kvar? Vi har fri rörlighet inom EU så hon får gärna resa runt och se om det är bättre någon annanstans. Jag är rätt övertygad om att hon kommer upptäcka hur bra det är här.
Hon ägnar sina 90 minuter åt att prata om alla fel och brister.
"Rasism är att inte få jobb i det man är utbildad till" säger hon.
Tydligen har även jag då varit utsatt för rasism då jag trots min utbildning inte fick arbete med en gång. För mig är det så att man bör se saker på bästa sätt och inte hoppas på det värsta alltid.
Hon uppmanar även de som bor i Sverige till att gifta sig med de som flytt hit för att ge dem asyl för lagen och migrationsverket gör inte sitt jobb när de inte "river alla stängsel" för alla.

Den stora fråga jag ställer mig efter detta program är:
Vem eller vilka väljer ut vilka som ska sommarprata?
Får de verkligen säga vad de vill?
Det hon uttrycker skulle kunna tolkas som hot. Kungen och borgerligheten ska få bly i nacken för de ska beväpna sig!?
Tänk om det varit på det motsatta hållet?
Tänk om någon pratat såhär illa om exempelvis hinduister?
Tänk om den som pratade var israel och pratade såhär om palestinier?
Eller tvärtom..

Athena och jag tycker princip tvärtom varandra i allting.
Jag älskar Sverige och alla människor här fram tills de bevisar att de inte är värda det.
Skulle jag en dag bli så missnöjd att jag inte känner att jag trivs här längre, kommer jag flytta. Livet är för kort för att ständigt se på det, på det mest negativa sätt man kan.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=5877720