onsdag 5 december 2012

Vaccinationsperiod

Med denna tiden kommer alla möjliga sorters kräksjukor och febersjukdomar. Jobbigt!
Många går och vaccinerar sig och det tycker jag är bra om man skulle vara i någon av de känsliga grupper de pekar ut; barn, gamla eller sjuka.
Jag tycker det är bra med vaccin och har vaccinerat mig mot de saker jag varit tvingad att ta.
Jag är dock ett levande exempel på att vaccinering inte är hundraprocentig då jag lyckades bli en av cirka femtio fall 2008 i Sverige som fick påssjuka trots att jag var vaccinerad två gånger mot det.

Jag är dock väldigt skeptiskt till nya vaccin som kommer där inte tillräckligt med tester har gjorts. När fågelinfluensan var som "störst" blev jag ovän med folk för att jag vägrade vaccinera mig. Jag som jobbade i skolan skulle självklart vaccinera mig. Idag är jag väldigt tacksam att jag inte gjorde det för med min vanliga tur hade jag fått narkolepsi.
Det om något hade inte passat in i mitt liv.

Jag har en uppfattning om att media har en stor roll i att sätta skräck i människor. De har vilka överskrifter som helst för att skrämma livet av folk. NDM-1 som jag skrev om igår har i princip inte funnits med i en artikel trots att det bevisligen är farligt. Tydligen är det inte tillräckligt intressant för att skriva om. Hade alla somm skulle ut och resa blivit upplysta om detta kanske det hade blivit färre fall i världen.

Jag tror inte heller på att man ska bli odödlig hur dumt det än låter. Naturen och kroppen har en fantastisk förmåga att läka sig själv och jag tror att det i vissa fallär bättre att låta kroppen klara av sjukdomar, självklart inte värre saker, själv. Kroppen skapar då sitt eget vaccin.