måndag 3 december 2012

Tvång på vinterdäck

Från och med årsskiftet måste även lastbilar och bussar ha vinterdäck. Även de som inte är registrerade i Sverige och detta tycker jag är riktigt bra! Samma ska gälla för alla och med tanke på att säkerheten är det viktigaste är detta en bra lag. Inte nog med att detta blir bättre rent säkerhetsmässigt blir det även bra konkurrensmässigt då det gäller alla som kör på svenska vägar.

Jag inser att detta kan bli ett problem för transporter som kommer nerifrån Europa men det kan inte hjälpas. Det får de lösa på något annat sätt. Jag inser även att många kommer strunta i detta men jag hoppas att polisen och tullen gör en insatts här.

Jag har tidigare varit kritisk, och är fortfarande, till lagen om tvång på vinterdäck för alla bilar i Sverige från den förste december. Nu är det iofs snö i år men det är inte alltid det är så. Klimatet och vintern är väldigt olika beroende på var i Sverige man bor. Jag har dubbdäck på bilne. Jag är tvungen till det för att överhuvudtaget komma upp från vår uppfart och jag tycker det är väldigt onödigt att ha de däcken påå när det varken är snö eller is. Dessutom är det omöjligt att glatta med dem.

Detta kan vara bra när man kör på vägarna men när man är så glad som jag i att slira runt när den första snön har kommit är det ingen höjdare.

Jag tycker det är bra att det är lag för lastbilar framöver dock! =)