torsdag 13 december 2012

Julkalendern farlig för barn?


Snart en vecka gammal nyhet men jag tycker att den bör tas upp för att visa på en del av den idioti, enligt mig, som finns i vårt avlånga land. Varför kan inte bara ett barnprogram få vara det?
Finns det verkligen människor som ser detta som ett problem?
Tydligen.


Vissa saker minns jag från min barndom. Jag var maniskt rädd för barnprogrammet som handlade om Skrotnisse och hans vänner. Jag hade fruktansvärda mardrömmar och jag tyckte programmet var så mörkt och tragiskt. Jag levde hellre i min drömvärld.
Bröderna Grimms sagor hade vi på VHS. De mardrömmarna tänker jag inte ens nämna. Stor-Klas och Lill-Klas. Jag minns i princip vartenda program där någon har dött. Jag har alltid haft väldiga problem med de program där någon eller något dör. Jag har aldrig haft mardrömmar om något okult, särskilt inte om det varit i en snäll form som i adventskalendern. Det fanns en film som hette Spöket på Canterville som är skriven av Oscar Wilde. Tårarna rann varje gång för jag tyckte den var så ledsam och jag har minnen om hur synd jag tyckte om spöket.
 
Sune och Bert har varit på film. Rumsrent?
Nej, men väldigt populärt bland barn och jag som vuxen uppskattar dem fortfarande.
 
Vill man, finns det fel i allting. Varför anmäla årets julkalender för ockultism?
Det är rätt normalt att barn gör "anden i glaset". Det gjorde vi med och tyckte det var väldigt spännande. Vi gjorde även något där man stod på toaletten och sa något med "Madame". Vet inte att någon blivit skadad av detta.
 
Jag vet att jag fram tills jag flyttade in i mitt hus var en skeptiker ut i fingerspetsarna. Jag har aldrig trott på någonting. Naturvetenskap och forskning var min melodi. Allt kan förklaras med en naturlig anledning. Jag trodde inte på någonting jag själv inte kunde se eller känna och de tankarna finns kvar.
Jag hoppas årets julkalender inte bryr sig. Jag har inte tittat på den men tycker det är upp till alla och envar. Överkänsliga människor finns det helt klart inom det mesta.
Tur det bara är femton anmälningar av alla de som bor i vårt land.