torsdag 27 december 2012

Herman Lindqvist

Alla har vi alltid fått lära oss olika saker från våra hem. Jag inser att mycket av det jag tycker och tänker idag kommer från mitt hem och min barndom. Jag kan se vilka likheter mina intressen har med mina föräldrars. När jag var yngre var ett av mina favoritprogram Hermans Historia med Herman Lindqvist. Favoritprogrammet var det om Axel von Fersen och Marie Antoinette.
Jag älskar hans röst, hans inlevelse och jag har alltid tyckt om när någon berättar saker för mig.
Jag väljer det långt före att läsa något själv även om jag avskyr de talböcker som finns.
(De talar alldeles för långsamt, jag somnar)
Historia var och är mitt absoluta favoritämne och efter det kommer geografin.
Det finns inte mycket som fascinerar mig så mycket som historia och då främst den svenska och danska historian. Att följa våra kungaättlingar bakåt i leden med alla de historier som finns runt dem är så kul att jag har hela bokhyllor fyllda med böcker om just detta.
Allt idag beror på vad som hände då.

Jag inser att mycket av detta historiaintresset kommer från min far som har traggat årtal med mig sedan jag i princip började tala. Freden i Roskilde, 1658; Sverige blir svenskt, Freden i Brömsebro 1645.. jag kan fortsätta i en evighet även om jag har tappat mycket.
En annan stor del i det hela är just herr Lindqvist som verkligen kan få något att bli intressant.
Han har under uppväxten varit en stor idol.

Det finns en anledning att jag överhuvudtaget tittar in på aftonbladet ibland och det är:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/hermanlindqvist/

Vad man än tycker politiskt är Lindqvist en fantastiskt kunnig person med oerhörda kunskaper inom området historia. Tidiare har det gått både buss och båtresor söderut med historiska personer och jag hoppas jag kan följa med på något sådant här med Lindqvist någon gång i framtiden.