tisdag 25 december 2012

Gruppvåldtäkten i Indien

Jag älskar Indien men precis som allt annat man älskar är det inte perfekt. Inte på långa vägar och människor begår alltid fel var i världen man än skulle resa.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5390874

I New Delhi är det nu världens demonstrationer efter att en ung tjej blev utsatt för en gruppvåldtäkt på en buss förra veckan. Grov måste den verkligen ha varit då hon fortfarande ligger på sjukhus och hennes tillstånd är kritiskt enligt media.
Detta väckte dock protester i hela Indien som nu kräver dödsstraff, vilket regeringen där också verkar överväga. Jag gillar inte dödsstraff vad det än handlar om.
De sex män som med all sannolikhet begick brottet sitter häktade och rättegången kommer hållas i januari. Alla vill få den överstökad.
Undrar hur männen som gjorde detta känner sig. Tycker de verkligen det är värt det eller har de en sådan dålig syn på andra människor och då speciellt kvinnor i åtminstone detta fallet?
Enligt nyheterna är gruppvåldtäkter ett utbrett problem.

Detta krockar så brutalt med den verklighet som är min för Indien. Jag har en god vän som varit där mycket och tycker landet är allt annat än något positivt men det är inte den sida jag har sett. En våldtäkt går dock tvärtemot den tro och det leverna de har i Indien.
Tyvärr är det såhär överallt. Det finns ingen perfekt värld med perfekta människor hur gärna jag än skulle önska det. Så länge vi alla är olika individer kommer sådant här alltid att hända.
Jag hoppas de som gjort detta får det straff de förtjänar och att Indien börjar titta över hur deras land ser ut för är våldtäkter så utbrett måste det in åtgärder.