fredag 28 december 2012

Fortsatt ok att prata mobil i bilen.

Sverige kommer fortsätta vara det enda EU-land som inte förbjuder mobilpratande under körning.
En av anledningarna är att tekniken idag går så fort framåt att lagen snart hade varit uddlös och en annan är att inget EU-land har ett totalförbud.

http://rod.se/inget-f%C3%B6rbud-mot-att-anv%C3%A4nda-mobiltelefon-under-k%C3%B6rning-0

Jag tycker detta är bra.
En av anledningarna att jag tycker det är att polisen har betydligt viktigare saker för sig än att börja jaga de som de tycks se prata mobil i bilen också. För mig räcker det gott och väl att de sätter upp fartkameror (hur många rattfyllon har de tagit?) och själv står med fartkameror.
Jag förstår detta utanför skolor och i områden med 50-skyltar men inte på större vägar och absolut inte på motorvägen. (De har tagit mig på motorvägen.) I vissa länder finns det minimihastighet på vägarna och det tycker inte jag är helt fel. Klarar man inte att hålla en hsatighet som flyter med på de större vägarna får man välja mindre vägar.
Jag tycker de ska ut och testa alkotest desto mer samt göra sådant man tänker att polisen ska göra. Fånga brottslingar. (Jag vet att det är brottsligt att köra för fort med men i mina ögon är det värre att göra inbrott, misshandla någon etc än att vara för tung i högerfoten så länge det inte är någon fara för andra. Bara så att ingen nu missuppfattar och får det till att jag är för olika sorters brottslighet eller stöder kriminella handlingar för det gör jag inte.)

Min uppfattning är dessutom, efter att ha kört väldigt många mil både i och utanför Sverige, att de farligaste bilförarna är de rädda. De kör osäkert och långsamt vilket gör att de stoppar upp trafiken och skapar frustration. Innan någon annan lag införs tycker jag att de ska införa körkortskontroller efter en viss ålder och detta för allas säkerhet. Blir din syn, hörsel eller reaktionsförmåga nedsatt bör du kanske inte köra bil.