måndag 10 december 2012

Eu och Sveriges snus

Jag har alltid tyckt att Eu är bra. Jag är väldigt skeptiskt till en del men ser det som bra att vi är en del i det stora. Jag känner dock att jag blir mer och mer skeptiskt efterhand som man hör hur de tänker inom vissa saker.

Det de lägger sig i nu är det svenska snuset. Jag snusar inte och har inga planer på att börja göra det heller. Den som nu vill det ska få det tycker jag. Jag är väldigt liberal i många frågor och har en uppfattning att den som vill ha ett missbruk kommer hitta vägar att ha det vad någon än gör fram till den dag personen i fråga själv vill sluta.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5369567

EU har problem med vissa smaktillsatser som finns i snuset. De har även probem med att det bara är cirka 50 procent tobak i snuset. Är det fel?
EU vill att det ska vara minst 85 procent tobak i snuset men detta protesterar Sverige mot då det skulle ändra smaken. Anledningen att de vill ändra på reglerna är att det ska bli lättare för en ungdom att välja bort det.

Ärligt. Vem tycker den första cigaretten är god?
Första koppen kaffe?
Jag tror inte det är många. Man fortsätter ändå av någon anledning.
Att de då ska lägga sig i detta tycker jag är direkt löjligt. EU ska i mina ögon ägna sig åt övergripande frågor och inte peta i varje lands småsaker.
Låt vårt snus vara.