måndag 10 december 2012

Bojkott av Nobelfesten 2012

Precis som förra året kommer jag stänga av varenda medie som överhuvudtaget nämner Nobelfesten. Så länge de beter sig som barn i en sandlåda som mobbar ett av de andra barnen för dennes åsikter kommer jag vägra titta på detta jippo.
I Sverige har vi demokrati och alla våra partiledare är folkvalda. Att då sätta sig på så höga hästar att man anser sig stå över demokratin och välja bort vissa personer är för mig helt sjukt.
För mig är alla människor lika mycket värda. Särskilt när det är 2012.
Att då börja sortera och välja bort någon för att ett par i styrelsen inte tycker att alla passar in i mönstret är för mig fel. De skyller på punkter i testamentet.
Är det någon som vet hur man får tag i det så tycker jag att ni kan delge mig det för jag har letat utan resultat. Känns inte som om de vill att någon ska läsa det och inse att det de faktiskt påstår står där verkligen gör det.

I mitt Sverige är alla lika mycket värda oavsett hur de ser ut, vad de tycker, var de är födda, vilket språk de talar, vilka kläder de har, vilka intressen de har, vilken gud de tror på, var de bor och så vidare. Jag kunde fortsatt hur länge som helst.
Det viktiga för mig är att alla ska ha samma rättigheter och samma skyldigheter oavsett.
Att då några, som i mina ögon verkar tro att de står högre upp än andra, väljer att inte bjuda in alla partiledare är som att bjuda alla klasskompisarna på kalas utom en.
Det är sådant jag fått veta sedan tidig barndom är fel.
Alla eller ingen.