lördag 1 december 2012

Avtjäna hela straffet vid återfall!?

armyshopen.se
 

Moderaterna med Beatrice Ask i spetsen vill att återfallsförbrytare ska sitta av hela straffet. Inte förvånande tycker socialdemokraterna att förslaget är populistiskt. Detta fantastiska ord igen. För de som inte läst att jag skrivit det innan är jag helt övertygad om att detta ord sägs då någon annan framfört en ide du själv har men inte lyckats få ut på papper ännu.

Idag fungerar det som så att den som blir dömd till ett straff endast, i de flesta fall, sitter av två tredjedelar av tiden. Statistik visar dock att 45 procent av alla dömda brottslingar är återfallsförbrytare. För mig är detta väldigt bra och något som skulle varit lag för länge sen.

I det land jag vill bo borde straffen vara betydligt hårdare än vad de är nu. Det borde inte finnas något sådant som regeln om att bara sitta två tredjedelar. Jag kan inte se varför man ska bli friad tidigare för att man sköter sig inom låsta  dörrar när man helt uppenbart inte klarar av vardagen.
 Jag köper att man första gången man begår ett brott inte får världens hårdaste straff för alla kan fela. Två gånger är dock en gång för mycket och då räcker det. Enligt mig borde det då inte gå att komma ut tidigare för personen har helt klart visat att den inte klarar av att vara laglig.
Min ide är att fängelserna är till för att skydda oss som inte sitter innanför murarna och definitivt inte för att de som sitter där ska ha det bra.
Även om de som sitter inne i fängelset också kan vara offer har alla ett val. Alla får valet när de står framför det vad det än gäller.