söndag 30 december 2012

Aron Modig slutar

När någon är född 1985 och väljer att sluta med politiken tycker jag det är väldigt tråkigt oavsett vilket parti personen tillhör. Det behövs yngre, friska fläktar som är beredda på att ta över i det land vi bor. Aron Modig har meddelat att han inte ställer upp för omval till sin post som ordförande för Kristdemokratisk Ungdom.

http://rod.se/personnytt
http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/12/27/KDUs-Aron-Modig-lamnar-politiken/
http://modig.wordpress.com/

Jag har tidigare skrivit ett liknande inlägg när socialdemokraten Faraj från Karlskrona slutade. Vi tycker inte likadant men han är, precis som jag, inte så gammal.
Det händer ofta att jag får ett stort frågetecken av människor när jag berättar att politiken är mitt största intresse förutom musiken. Alla ställer i princip samma fråga och det är "Varför?"
Jag räknas som alldeles för ung för att syssla med någonting som är så trist.
Den allmänna uppfattningen är att det enbart är äldre herrar som sysslar med just politik men det är detta vi yngre, oavsett parti, måste ändra på. Vi är framtiden.
Frågar jag mina elever i skolan så räknas jag som att jag är närmre döden. Jag har inte långt kvar.
Tittar jag inom politiken räknas jag som ett spädbarn. Jag har väldigt långt kvar tills jag har nått mogen ålder. Jag tror mycket av problemen med att få in yngre människor handlar om de äldre personernas ovilja att flytta på sig. Många lever med tanken att de själv är orubbliga. De vet så mycket mer än de ynger personerna och så är det garanterat inom endel områden.
Erfarenheten kan vi inte ens jämföra men ingenting säger att det inte kan bli bättre med fler yngre om de äldre bara är redo att hjälpa dem in i det.

Aron har säkert många anledningar till att sluta och jag önskar honom all lycka med det han väljer och hoppas på att få se mer av honom i framtiden.